Σάββατο, Ιουλίου 17

Σε άλλους δρόμους η οικονομία…



«λαμβάνονται μέτρα για την δίκαιη κατανομή των βαρών, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των αδυνάτων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ενδιάμεση έκθεση του ΔΝΤ για την οικονομία. Γίνεται, δε, λόγος για σημαντικές τομές και μεταρρυθμίσεις "που δεν τόλμησαν άλλες κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια" και συστήνεται η συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών στην αγορά εργασίας. Αν δεν μας δουλεύουν… πρόκειται για εσκεμμένη και συστηματική διαστρέβλωση – παραμόρφωση της πραγματικότητας με ανακρίβειες για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Ταυτόχρονα, εδώ και λίγες μέρες βλέπουμε αρκετά μμε να πανηγυρίζουν για τη σωτηρία της χώρας! από την κυβέρνηση την ώρα που, δύσκολα θα βρεις Έλληνα να μην ζητά απεμπλοκή από το μνημόνιο, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.οοο.οοο, οι παραγωγικές τάξεις οδηγούνται στην εξαθλίωση, χιλιάδες καταστήματα βάζουν λουκέτο κ.α.
Μάλιστα για να δικαιολογήσουν την άποψή τους χρησιμοποιούν επιχειρήματα που «βγάζουν από τα ρούχα τους» ακόμη και τους πιο ψύχραιμους.
Ως θετικά στοιχεία χαρακτηρίζουν την ψήφιση του νόμου για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, την μείωση των δαπανών, δλδη τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την πλασματική μείωση του ελλείμματος, αφού βασίζεται κυρίως σε περικοπές μισθών-συντάξεων, την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στο 1.5% σύμφωνα με τον ευρωπληθωρισμό τη στιγμή που στην χώρα μας τρέχει με 8% και τέλος την πρόταση της τράπεζας Πειραιώς που είναι σχεδόν σίγουρο πως αν τελικά προχωρήσει σε βάθος χρόνου θα απορυθμίσει την ελληνική τραπεζική αγορά περισσότερο αφού θα αυξήσει την επισφάλεια της Πειραιώς και θα αφαιρέσει από τα χέρια του κράτους ένα εργαλείο με σημαντική προσφορά στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του αγροτικού τομέα. Όλοι γνωρίζουμε τις επιβλαβείς συνέπειες των μονοπωλιακών και ολιγοπωλιακών καταστάσεων. [η χώρα μας έχει ήδη τoν τίτλο της πιο ολιγοπωλιακής τραπεζικής αγοράς στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της ευρωζώνης].
Κανένας επίσης δεν μπορεί να γνωρίζει τις μακροπρόθεσμες για το κράτος συνέπειες της επιχειρούμενης αλλαγής στη δομή του οικονομικού συστήματος της χώρας σε μια αλληλοεξαρτώμενη και χωρίς σύνορα οικονομία και σε τελική ανάλυση αν μπορούν να τα καταφέρουν οι κρατικές τράπεζες των υπόλοιπων κρατών της ζώνης του ευρώ γιατί να μην μπορούν να τα καταφέρουν και οι ελληνικές.
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι αρκετές χώρες της εε έχουν ήδη προχωρήσει σε «εθνικοποίηση» τραπεζών [ Northern Rock στην Αγγλία κ.α], εδώ πάμε αντίθετα…
Αν τώρα προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα από τη μέχρι τώρα δράση της κυβέρνησης καταλήγουμε να πούμε ότι βασική τους επιδίωξη είναι να οδηγήσουν τον πλούτο στα χέρια λίγων και να συστηματοποιήσουν την εκμετάλλευση των Ελλήνων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: