Κυριακή, Ιουλίου 4

ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ ΠΙΝΕΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ



Στα όρια του έχει φτάσει πλέον το πρόβλημα με το λασπόνερο που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων του δήμου πύργου. Αυτό ομως που δημιουργεί προβληματισμό και αγανάκτηση είναι το γεγονός ότι αρκετοί κάτοικοι καθημερινά παραπονιούνται στην υπηρεσία ύδρευσης αποχέτευσης για την ποιότητα του νερού, κανένας όμως από την πλευρά του δήμου δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Έτσι πολλοί κάτοικοι έχουν φτάσει σε σημείο να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ούτε για μαγείρεμα, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει στις βρύσες ένα μείγμα νερού- λάσπης.

Τα ίδια ίσως και χειροτέρα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές του νομού Ηλείας.
χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα που υπάρχει στο δήμο Σκιλλούντος, αρκετά χωριά δεν έχουν επάρκεια νερού αλλά και το δίκτυο είναι περασμένων δεκαετιών με συνέπεια να επιβαρύνει σημαντικά την ποιότητα του νερού.
Επίσης, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα υδραγωγεία, η κατασκευή τους είναι αρκετά παλιά και είναι εύκολα πρόσβασημα σε μολυσματικά ζώα κ.α. Κάτοικοι και τοπικοί φορείς καταγγέλλουν και έχουν εξαγριωθεί με την αδιαφορία του δημάρχου της περιοχής.
Αξίζει εδώ να θυμίσουμε ότι μετά τις καταστροφικές φωτιές αναλύσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης έδειξαν πενήντα φορές μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τοξικών βαρέων μετάλλων στην τέφρα των καμένων περιοχών της Πελοποννήσου από ό,τι ήταν στα φυτά και τα δένδρα πριν από τις πυρκαγιές,.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που πρώτος, στο εσωτερικό, προορισμός του σημερινού πρωθυπουργού κ. Γ Παπανδρέου με κλιμάκιο πέντε υπουργών και τον διεθνούς φήμης Ισπανό αρχιτέκτονα – χωροτάκτη Χ. Ασεμπίγιο ηταν η Ηλεια. Τότε δεσμεύτηκαν ότι τα ζητήματα της Ηλείας αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Tο σχέδιο για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών προέβλεπε τη μετατροπή της Ηλείας σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης που θα αποτελούσε το πρόκριμα για την ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: