Τρίτη, Αυγούστου 2

Διαπιστώσεις που περνούν απαρατήρητες

«Η Ελλάδα θα διασωθεί ακόμη και αν αυτό πάρει καιρό» δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν μας είπε τι θα γίνει με τους Έλληνες;

Στη χώρα μας η αύξηση των ανέργων ως ποσοστό επί του εργατικού δυναμικού είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, από 9,8% τον Οκτώβριο του 2009 μεταξύ 2010 και 2011 εκτοξεύτηκε στο 15,5%

Η κατεδάφιση εργασιακών κατακτήσεων συνιστά ανακατανομή εισοδήματος και πλούτου από κάτω προς τα πάνω, υπέρ τον ισχυρών.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αφορά κερδοφόρες επιχειρήσεις του ελληνικού δημοσίου.

Τα πακέτα δανεισμού και η μεταβίβαση μέσω αυτών κυριαρχικών δικαιωμάτων πλήττουν το κύρος και την ταυτότητα της χώρας.

Το σύνολο του ποσού που δανειζόμαστε κατευθύνεται για την πληρωμή παλαιότερων δανείων, δλδη δεν μπορούμε να παράγουμε αρκετά χρήματα, τόσα, όσα χρειάζονται για να ξεχρεώσουμε.

Οι τόκοι για τα παλιά και τα νέα δάνεια πληρώνονται από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, το 2015 σχεδόν το 40% των εσόδων του κράτους ή το 11,1% του ΑΕΠ θα πηγαίνει για την πληρωμή τοκων.

Η επιμήκυνση των δανείων, αν και το επιτόκιο μειώνεται μας επιβαρύνει με επιπλέον τόκους.

Η αύξηση του κόστους δανεισμού για την Ελλάδα μειώνει το κόστος δανεισμού της Γερμανίας, συνεπώς οι χώρες που μας δανείζουν έχουν σημαντικό όφελος.

Η διασφάλιση με κάθε κόστος της ομαλής λειτουργίας των τραπεζών δεν έχει καμιά αξία , αν η Ελλάς και η κοινωνία είναι «μπατιρημένοι» .

Aν οι ξένοι υλοποιήσουν, όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση, μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στη χώρα με κονδύλια του ΕΣΠΑ, ποιο το όφελος για τον Έλληνα φορολογούμενο; ακόμη και με την μείωση στο 5% της εθνικής χρηματοδότησης. Οι Έλληνες άνεργοι κ.α. μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρήματα του ΕΣΠΑ με 5% ίδια συμμετοχή;

Οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα είναι οι ακριβότερες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι η προσέγγιση του υπουργείου παιδείας ανοίγει το δρόμο για την κατεδάφιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ιδίως με την υποστελέχωση των σχολείων και τις επιχειρούμενες αλλαγές στα πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση άνοιξε κόντρα με τους ιδιοκτήτες ταξί, χωρίς να αλλάζει κάτι, απλά θα δώσει επιπλέον άδειες σε μια αγορά που εκ των πραγμάτων σε πολλές περιοχές έχει πάψει να έχει αντικείμενο.

Το πασοκ κέρδισε τις εκλογές του 2009 με εντελώς διαφορετική ατζέντα απ' αυτή που εφαρμόζει σήμερα. Από τότε εκβιάζει την ελληνική κοινωνία με ψετοδιλλήματα.

Με απλά λόγια, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να μην μπορεί να κατανοήσει τον ρόλο της μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που ονομάζεται ελληνική κοινωνία. Η προσέγγισή της είναι ασαφής, έχει πολλές αντιφάσεις και ολοφάνερα είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: