Τετάρτη, Αυγούστου 10

Η κρίση τροφοδοτεί την κρίση

Από το 2007 και μετά (εξαιτίας της κατάρρευσης της λιμαν μπραδερς και της κρίσης χρέους) τα κράτη έχουν δανειστεί τεράστια ποσά για να καλύψουν τις ανάγκες του χρηματοπιστωτικού συστήματος με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται δυσβάστακτα οι κοινωνίες, χωρίς να λύνονται τα προβλήματα, αντιθέτως αυξάνονται, με τις τρέχουσες προβλέψεις να μιλούν για περαιτέρω επιδείνωση.

Για να λειτουργήσει το σύστημα επιβάλλονται συνεχώς όλο και πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, έτσι η κρίση τροφοδοτεί νέα κρίση, αποτέλεσμα της οποίας είναι τα βίαια επεισόδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε τρίτους από την κυβέρνηση Παπανδρέου .

Με βάση τα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα , πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι περιμένουν να βρεθεί λύση με αυτούς που έφεραν την κατάσταση σε αυτό το σημείο. Οι πολιτικές που εφαρμόζουν δεν οδηγούν πουθενά και μόνο χειρότερα μπορούν να κάνουν τα πράγματα, δεδομένου ότι οι χώρες που αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που θέτει η αλήθεια των πατρώνων θα υπόκεινται σε κυρώσεις .

Είναι βέβαιο ότι η χώρα και η κοινωνία δεν χρειάζονται άβουλες μαριονέτες, χρειάζονται αλλαγές ουσίας, διαφορετικά η λαϊκή οργή θα συμπαρασύρει ότι βρει μπροστά της, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: