Σάββατο, Αυγούστου 20

Αναταράξεις

Σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο της αποκομιδής απορριμμάτων και της μεταφοράς τους στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης θα προχωρήσει ο δήμος Χαλκηδόνας, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2011, ενώ εγκρίθηκε πίστωση ύψους 442.395 ευρώ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Χαλκηδόνας , ο δήμος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση γιατί ο εξοπλισμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων που είχε στην διάθεση του ήταν απαρχαιωμένος και συχνά τα οχήματα παροπλίζονταν λόγω μηχανικών βλαβών.

Στα 15.571 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού για το επτάμηνο Ιανουάριου - Ιουλίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, έναντι του νέου στόχου 16.475 εκατ. ευρώ όπως προσδιορίστηκε μετά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) και ελλείμματος 12.449 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Με άπλα λόγια, το έλλειμμα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο αυξήθηκε κατά 3.122 εκατ. Ευρώ. Ποιος είπε οτι η Ελληνική οικονομία δεν πάει καλά...


Οι αυξανόμενες ανησυχίες για την σταθερότητα των χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων της Ευρώπης αποδεικνύει ότι η μέχρι στιγμής αντιμετώπιση της κρίσης χρέους από τις ευρωπαϊκές αρχές είναι η βασικότερη πηγή δημιουργίας αναταράξεων

Το κυρίαρχο δικαίωμα της όπως απορρέει από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) αναμένεται να αξιοποιήσει η Κύπρος. Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι τι θα κάνει η Ελλάδα με την οριοθέτηση της δικής της ΑΟΖ και το βασικότερο, πως θα αντιδράσει σε περίπτωση που η Τουρκία εγείρει παράλογες απαιτήσεις ;

Τις τελευταίες ημέρες οι αντάρτες στην Λιβύη έχουν πραγματοποιήσει αρκετές στρατιωτικές επιτυχίες, μεταξύ άλλων, κατέλαβαν την πόλη της Σαμπράθα, 65 μίλια δυτικά της Τρίπολης.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέστειλε την εκεχειρία με το Ισραήλ. Η κατάπαυση του πυρός ήταν σε ισχύ από το 2009 μετά την επιχείρηση 'συμπαγές μολύβι'. Οι εξελίξεις έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι στην χερσόνησο του Σινά οι τοπικές φυλές βεδουίνων βρίσκονται σε κόντρα με τις αιγυπτιακές αρχές γεγονός που δείχνει ότι μπορεί συνδέονται με την Αλ Κάιντα .

"Έχουμε χάσει την υπομονή μας ", δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη πριν τα τουρκικά αεροσκάφη βομβαρδίσουν βάσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο Ιράκ. Όπως όλα δείχνουν η Τουρκία “ξέθαψε” το τσεκούρι του πολέμου ..

Η αναζωπύρωση του κουρδικού και τα όσα συμβαίνουν στον Αραβικό κόσμο μπορεί να οδηγήσουν σε επανακαθορισμό των μέτρων στην περιφερειακή ισορροπία ισχύος. Σε περίπτωση που ο πόλεμος ξεφύγει από τα σημερινά, τοπικού επιπέδου όρια, η οικονομική κρίση θα μοιάζει περίπατος..


Δεν υπάρχουν σχόλια: