Τετάρτη, Αυγούστου 31

Η απογραφή τελείωσε, οι απογραφείς παραμένουν απλήρωτοι

Ως γνωστό η γενική απογραφή κτηρίων και πληθυσμού ολοκληρώθηκε την τρίτη 24 Μαΐου. Από τότε παρόλο που πέρασαν 3 μήνες, οι χιλιάδες τομεάρχες και απογραφείς που απασχολήθηκαν , σε πολλές περιπτώσεις κάτω από αντίξοες συνθήκες, παραμένουν απλήρωτοι, αν και η αρχική εκτίμηση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή έλεγε ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σε 2-3 μήνες, λόγω και του ρόλου και άλλων Δημοσίων Υπηρεσιών.

Το ζήτημα της πληρωμής άρχισε να προβληματίζει τους εμπλεκόμενους από την αρχή του καλοκαιριού καθώς έντονες φήμες μιλούσαν για μη πληρωμή των απογραφέων και των τομεαρχών επειδή το υπουργείο οικονομικών διέθεσε τα εγκεκριμένα κονδύλια για την πληρωμή του κλιμακίου την τρόικας που διενεργεί έλεγχους και αξιολογεί την ελληνική οικονομία.

Αν όντως ευσταθούν οι φήμες είναι σίγουρο ότι η μισθοδοσία των απογραφέων και των τομεαρχών θα καθυστερήσει άγνωστο πόσο.

Μήπως η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για να εξαλειφθούν οι αμφιβολίες και να σταματήσει η φημολογία πρέπει να δώσει μιαν απάντηση, ανακοινώνοντας την ημερομηνία πληρωμής όσων απασχολήθηκαν στην απογραφή.

Αν δεν το κάνει ή ξαναεκδώσει γενικόλογο δελτίο τύπου σημαίνει ότι με τα χρήματα των απογραφέων πληρώθηκε το κλιμάκιο της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: