Πέμπτη, Αυγούστου 25

H επαναχρησιμοποίηση της παρακμής “κατεδαφίζει” την δημοκρατία

Όπως ολα τα δεδομένα δείχνουν, η ανομοιογένεια συμφερόντων στην ΕΕ σε συνδυασμό με τα οικονομικά μέτρα που περιλαμβάνουν πακέτα δανεισμού υπό αυστηρούς οικονομικούς - δημοσιονομικούς όρους και τυποποιημένες παραμέτρους όχι μόνο δεν θα φέρουν αποτέλεσμα, άλλα Θα ισοπεδώσουν την κοινωνία, χωρίς να διορθώσουν τα προβλήματα χρέους ή να προκαλέσουν κοινωνική αλλαγή που θα μας επιτρέψει να βρούμε δημιουργικές λύσεις.

Οι προτάσεις – αποφάσεις που σήμερα ακολουθούμε έχουν παρακάμψει την δημοκρατία και προσπαθούν να διορθώσουν το αποτέλεσμα του λάθους και όχι τα αίτια του λάθους.

Η αύξηση του χρέους, της ανεργίας και γενικότερα η εμβάθυνση της ύφεσης που θα υπερβεί για δεύτερη χρονιά το -4,5% δείχνουν ξεκάθαρα ότι σπαταλούμε, ως χώρα, δυνάμεις να εφαρμόσουμε κάτι που δεν είναι χρήσιμο.

Την ίδια ώρα το επικοινωνιακό μακιγιάζ είναι η πιο προσφιλής απάντηση της Κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου, η διόρθωση των ανισορροπιών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τη μείωση των δημοσίων δαπανών και την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης την στιγμή μάλιστα που στην Ελλάδα ο μη οικονομικά ενεργός πληθυσμός ξεπερνά τα 4,5 εκ ανθρώπους.

Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορεί το οικονομικό και πολιτικό σύστημα, που επέτρεψε αποδεδειγμένα στον εαυτό του να λαμβάνει ή να δίνει μίζες μετατρέποντας την Ελλάδα σε γκέτο διαφθοράς, που επέτρεψε να διαπράττονται φορολογικά εγκλήματα, που επέτρεψε να υπάρχουν μεγάλες εισοδηματικές ανισορροπίες, εξάπλωση της φτώχειας, κατασπατάληση χρημάτων σε περιττά εξοδα, κ.α, να διορθώσει τα κακώς κείμενα ή να δώσει λύσεις. Εξάλλου δεν το έκανε ούτε όταν μπορούσε, κατά τη διάρκεια της ευνοϊκής οικονομικής συγκυρίας .

Αυτό όμως που εξοργίζει περισσότερο την κοινωνία είναι η ανακύκλωση της παρακμής, γι αυτό και η αποστασιοποίηση των πολιτών, κάθε ηλικίας, από την πολιτική και τους πολιτικούς.

Για πόσο όμως καιρό ακόμη θα αντέξει η χώρα μας και ειδικότερα η δημοκρατία να την εξαπατούν επιτήδειοι που θέλουν να παγιδεύσουν ολόκληρη την κοινωνία σε χρόνια οπισθοδρόμηση για να κρατηθούν στην καρέκλα της εξουσίας;

Μήπως πρέπει να αναλάβει και ο καθένας μας τις ευθύνες του; δλδη να βρούμε νέους τρόπους- προτάσεις που θα “τρέξουν” την κοινωνία μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: