Παρασκευή, Οκτωβρίου 22

Με «άλλα λόγια» η ανασυγκρότηση της Ηλείας


Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η ψευδαίσθηση που προσπαθεί να δομήσει το καθεστώς της νομαρχίας Ηλείας είναι ότι είναι οι πλέον ικανοί να διαχειριστούν τις τύχες μας. Την εξέλιξη αυτή θα μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει, αναλύοντας την πολιτική δράση που αναπτύσσεται και προβάλλεται από τον επικοινωνιακό μηχανισμό που έχει στηθεί για το σκοπό αυτό στη νομαρχία Ηλείας.
Σήμερα που το καθεστώς «καταρρέει» και όλα επιβεβαιώνουν την τραγική προοπτική προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την πραγματικότητα με κενού περιεχομένου συνθήματα, επίσης, στοχοθετούν την έλλειψη πόρων. Όμως όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στη διαχείριση των κοινών της Ηλείας πέρασαν 3 κοινοτικά πλαίσια στήριξης, τι να έγιναν άραγε τόσα χρήματα;
Αν τώρα κοιτάξουμε την πραγματικότητα θα διαπιστώσουμε ότι το μοναδικό που πρακτικά συμβαίνει στην περιοχή μας είναι κάποιες ρουσφετολογικού τύπου παρεμβάσεις για να «διεγείρουν» την κοινή γνώμη και δώσουν θέματα στα μέσα ενημέρωσης.
Όλα τούτα είναι γνωστά, επειδή όμως τα επιχειρήματά τους στέρεψαν και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ξανατάξουν όλα εκείνα που έταζαν στους πολίτες την προηγούμενη προεκλογική περίοδο άρχισαν να λανσάρουν ένα νέο για αυτούς χαρακτηριστικό που ονομάζεται διεκδικητικότητα , ελπίζουν ότι έτσι μπορούν να ξανακοροϊδέψουν και να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες. Η διεκδικητικότητα όμως είναι ένας τρόπος ζωής που χαρακτηρίζεται από αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία και την ικανότητα να καταλαβαίνει κανείς τον εαυτό του και τους άλλους, η διεκδικητική συμπεριφορά βασίζεται στον σεβασμό και όχι στην εξουσία πάνω στους άλλους.
Με αυτά και με άλλα καταλήγουμε να πούμε ότι η πολιτική τους τακτική ταυτίστηκε με τα συμφέροντα τους.
Πως λοιπόν μπορούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να πιστέψουμε ότι η διεκδικητικότητα και η αποτελεσματικότητα που δηλώνουν ότι θα τους χαρακτηρίζει στο μέλλον θα αφορά την προώθηση και λύση των αιτημάτων της Ηλείας; όταν μέχρι σήμερα λειτούργησαν παραπλανητικά!
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι, πέρυσι τέτοια εποχή παρουσία του μισού υπουργικού συμβουλίου και του Ισπανού αρχιτέκτονα Josep Acebillo ο κ. Παπανδρέου δήλωνε από την Ολυμπία «η ανασυγκρότηση της Ηλείας οφείλει να είναι το πρόκριμα για την ανασυγκρότηση της χώρας».
Από τη στιγμή που δηλώνουν ότι θα είναι διεκδικητικοί γιατί δεν υπενθυμίζουν στον κ Παπανδρέου το χρέος του έναντι της Ηλείας ή δεν συμφέρει αυτή η υπενθύμιση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: