Δευτέρα, Απριλίου 11

Η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική κατεύθυνση

Είναι πλέον εμφανές παντού ότι η περιπέτεια του μνημονίου και οι αλλοπρόσαλλες καταστάσεις που βιώνουμε έχουν δημιουργήσει την ανάγκη η χώρα να ακολουθήσει μια νέα κατεύθυνση.
H Ελλάδα για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί από την άσχημη κατάσταση πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με έναν νέο και διαφορετικό τρόπο, τόσο σε σχέση με το παρελθόν, όσο και σε σχέση με την κατεύθυνση που ακολουθεί από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μια τολμηρή και συνάμα ρεαλιστική πολιτική κατεύθυνση που θα προτείνει και θα διερευνήσει νέες κατευθύνσεις στη βάση των κοινωνικών αναγκών, που δεν θα θυσιάζει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του χρηματοοικονομικού συστήματος.
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση η ‘ανοικοδόμηση’ δεν μπορεί να γίνει με φθαρμένα υλικά, δεν μπορεί να έρθει με ανακύκλωση προσώπων και πολιτικών συμπεριφορών. Για το λόγο αυτό το πολιτικό σύστημα χρειάζεται να ανανεωθεί με νεοεισερχόμενους στην πολιτική από όλες τις κοινωνικές κατηγορίες. Με άλλα λόγια η πολιτική χρειάζεται να ανοιχθεί στην κοινωνία, να έρθει πιο κοντά στο λαό, να εκφράσει την μεγάλη πλειοψηφία και να αρχίσει να μεριμνά για την κοινωνία σε κάθε νόμο που συντάσσει.
Η αλήθεια όμως είναι ότι και η κοινωνία θέλει πειστικά επιχειρήματα, βαρέθηκε την υπερμεγέθυνση του τίποτα σε βάρος των προβλημάτων, περιμένει νέες πολιτικές βάση αρχών και αξιών, περιμένει ρήξη με όλα τα άσχημα του παρελθόντος μέσα από πολιτικές πράξεις, επιθυμεί την ανάδειξη του νέου, του άφθαρτου, του ικανού, διότι είναι βέβαιο ότι η ακαταλληλότητα των προσώπων συνεπάγεται αφεύκτως και την συμπεριφορά των κυβερνήσεων.
Με μια κουβέντα, η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική κατεύθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια: