Παρασκευή, Απριλίου 29

Ελλάδα: Η ευκαιρία των επενδυτών / κερδοσκόπων

Οι οικονομικές συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πλέον ορατές σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε σπίτι, παντού στον πραγματικό κόσμο.
Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση φαίνεται ότι κούρασε και κουράστηκε. Η εικόνα και η αίσθηση που προκαλούν θυμίζει βάλτο. Παγιδεύτηκαν στο μνημόνιο και καθηλώνουν την κοινωνία για την διατήρηση των κεκτημένων.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως δεν είναι η αποφυγή της οικονομικής χρεοκοπίας. Φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι η οικονομική πολιτική είναι το όχημα του ΔΝΤ και όσων βρίσκονται πίσω από την πολιτική του για να δημιουργήσουν μια κοινωνία των 2/3 στον νότο της Ευρώπης. Η επέκταση της φτώχειας και η αύξηση της ανεργίας είναι αδιάψευστοι μάρτυρες αυτής της πραγματικότητας. Δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή μιας ιδιαίτερα δύσκολης δεκαετίας.
Ποια σημαντικά προβλήματα, για παράδειγμα, αντιμετωπίζει ο οδικός χάρτης που παρουσίασε πριν το Πάσχα ο πρωθυπουργός της χώρας;
Αντιμετωπίζει τα λουκέτα και την ανεργία ή πουλά σε ξένα συμφέροντα κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, χωρίς μάλιστα να διατηρεί το κόστος εργασίας στα επίπεδα που ήταν πριν την κρίση!
Γιατί οι ξένοι επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν την ΔΕΗ δεν κατασκευάζουν δικές τους μονάδες παραγωγής ρεύματος και θέλουν αποκλειστικά την ΔΕΗ, για να σωθεί όπως λέει η κυβέρνηση η χώρα;
Mήπως τελικά οι κερδοσκόποι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να αυξήσουν τα κέρδη τους;
Με ποιανού εντολή, στο κάτω - κάτω ο κ. Παπανδρέου αποφασίζει "ετσι-θέλικα" να πουλήσει εν μέσω κρίσης την δική μας περιουσία!
ή οι επιπλέον φόροι και περικοπές που θα φέρει το νέο πακέτο μέτρων υπάρχει περίπτωση να φέρουν ανάπτυξη και να αντιμετωπίσουν σε μακροπρόθεσμη βάση το πρόβλημα του χρέους ή θα περιμένουμε να μας ξανά- σώσει, όπως μας έσωσε το μνημόνιο, ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης του ευρώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: