Τρίτη, Απριλίου 5

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της πρόσληψης ωρομισθίων

Από το ειρηνοδικείο Πύργου εκδικάστηκε σήμερα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της πρόσληψης ωρομισθίων εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής με 4 ώρες την εβδομάδα.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Ζωή Βουρλούμη επανέλαβε τις θέσεις του υπουργείου παιδείας, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι το υπουργείο καθυστέρησε να καλύψει τα λειτουργικά κενά φυσικής αγωγής στα δημόσια σχολεία επειδή από το ξεκίνημα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς έχει προβεί (το υπουργείο παιδείας) σε μια προσπάθεια για την καταγραφή των αναγκών η οποία καθυστέρησε τις προσλήψεις.
Για την μαζική πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής επικαλέστηκε τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν στην οικονομία, λόγω του μνημονίου.
Με άλλα λόγια βρισκόμαστε πλέον ενώπιον ενός φαινoμένου όπου η διοίκηση για κάθε παρανομία ή πιο σκληρά μέτρα θα επικαλείται τη λογική του αντιλαϊκού προγράμματος του Μνημονίου.
Έτσι από δω και πέρα η ανθρώπινη ζωή του ελληνικού λαού είναι «σκλάβος» του μνημονίου, μια πτυχή χωρίς καμιά ουσιαστική αξία. Στη βάση αυτή μπορεί να δικαιολογηθούν τα πάντα, ακόμη και η πρόσληψη εκπαιδευτικών με 4 ώρες την εβδομάδα.
Ανεξάρτητα τώρα του τι υποστήριξε η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ζωή Βουρλούμη η ουσία του θέματος είναι ότι το δικαστήριο θα κληθεί να διερευνήσει και να αποφασίσει επί της ουσίας, δλδη εάν η διοίκηση τηρεί κατά την διαδικασία πρόσληψης ωρομισθίων με 4 ώρες την εβδομάδα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: