Παρασκευή, Απριλίου 1

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό

Το 2009, το έλλειμμα και το χρέος αυξήθηκαν σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης εξαιτίας των πρωτοφανών μέτρων που έλαβαν οι κυβερνήσεις για την στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Στην Ελλάδα οι διεθνείς εξελίξεις σε συνδυασμό με τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είχαν επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά και στην οικονομική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η τότε κυβέρνηση να ζητήσει νωπή λαϊκή εντολή για την αντιμετώπιση της κατάστασης, την ίδια ώρα που η σημερινή κυβέρνηση δήλωνε ότι «λεφτά υπάρχουν».
Από στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φαίνεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 φούσκωσε το έλλειμμα για το 2009 με ένα ποσό της τάξης των 10 δισ. ευρώ για να βρεθεί η οικονομία υπό πίεση ώστε να φτάσουμε στο μνημόνιο και κατ’ επέκταση στην υπαγωγή της χώρας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ που όπως τότε η κυβέρνηση υποστήριζε θα έδιναν λύσεις στα προβλήματα της χώρας.
Μετά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν ότι η Ελλάδα αδυνατεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που δημιούργησαν τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα με αποτέλεσμα να γιγαντώνονται τα ακραία φαινόμενα λαϊκισμού, άρνησης, ανομίας και διαφθοράς που με τη σειρά τους δημιουργούν ρήγμα στο κράτος δικαίου και, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί σήμερα η κυβέρνηση είναι η διένεξη της με τους κατοίκους της κερατέας.
Η εξέλιξη της διένεξης δείχνει ότι θέλουν να κυβερνούν χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους πολίτες. Στην ίδια περίπου κατεύθυνση κινούνται και οι κομματικοί παράγοντες του πασοκ στο Νομό Ηλείας, ξαφνικά θυμήθηκαν ότι ο νομός Ηλείας έχει προβλήματα και βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν εναντίον του εαυτού τους.
Παράλληλα, τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας παρουσιάζουν το έλλειμμα του 2010 πάνω από το 10% αν και όλες οι προβλέψεις ήθελαν να βρίσκεται χαμηλότερα.
Το υψηλότερο έλλειμμα του 2010 αντί να προβληματίσει την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ίδιου χαρακτήρα προκειμένου, όπως λένε, να μειωθεί το έλλειμμα και κατ΄ επέκταση το χρέος.
Επι της ουσίας όμως ακολουθούνται οι ίδιες πρακτικές που ακολουθηθήκαν πριν την υπογραφή του μνημονίου για να δικαιολογηθούν τα νέα μέτρα που έχουν ως στόχο την προσαρμογή της χώρας στα δημοσιονομικά πλαίσια που επιβάλει το σύμφωνο για το ευρώ που πρόσφατα υιοθέτησε το συμβούλιο της Ευρώπης.
Τα προγράμματα αυτά θα κατατεθούν τον Απρίλιο και θα αξιολογηθούν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Ιουνίου. Δυστυχώς, η νέα κατεύθυνση της κυβέρνησης για ακόμη μια φορά δεν λαμβάνει υπόψη την γνώμη του ελληνικού λαού και τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: