Πέμπτη, Οκτωβρίου 2

Ψήφο εμπιστοσύνης απο τη βουλή ζήτησε η κυβέρνηση. Πολλά τα ερωτήματα.


Α. Τι θα κάνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που σκέφτονται να στηρίξουν την κυβερνητική επιλογή στο ζήτημα του προέδρου της δημοκρατίας? Θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση? Όσοι θέλουν το στρατηγικό πλαίσιο που έχει χαράξει η κυβέρνηση οφείλουν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους τώρα. Δεν μπορεί να μην στηρίζεις την κυβερνητική πολιτική και να στηρίζεις την επιλογή της κυβέρνησης για πρόεδρο της δημοκρατίας.
Β.Οι κυβερνητικοί βουλευτές που το προηγούμενο διάστημα αμφισβήτησαν τις κυβερνητικές επιλογές θα διαχωρίσουν την θέση τους ή στην ψηφοφορία θα ξαναμπούν στην Γραμμή Σαμαρά- Βενιζέλου ? θα υπάρξουν απώλειες? 
Συμπέρασμα:
1.Αν η κυβέρνηση δεν συγκεντρώσει 180 βουλευτές σημαίνει οτι η παρούσα βουλή δεν μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας 
2.Αν η κυβέρνηση εχει απώλειες σε σχέση με τους 154 που διαθέτει σημαίνει οτι το εσωτερικό ρήγμα σε ΝΔ και ΠΑΣοΚ είναι αγεφύρωτο και σε καμία περίπτωση τα εσωτερικα τους προβλήματα δεν ενδιαφέρουν την φτωχοποιημένη κοινωνία.
Αν συμβεί κατι απο τα παραπάνω η κυβέρνηση δεν θα έχει την νομιμοποίηση να πάει μέχρι τον Φεβρουάριο. Εκ των πραγμάτων η διαδικασία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας πρέπει να επισπευτεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: