Σάββατο, Μαΐου 5

Εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας η Γερμανία


Η πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η Ελλάδα αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δηλώσεις- μήνυμα του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του στην Κολωνία δηλωσε σχετικά: εάν στις εκλογές της Κυριακής εκλεγεί μια πλειοψηφία που δεν θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες”.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν απο τις παραπάνω δηλώσεις πολλά.
  1. Ποιες είναι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της Γερμανίας , πέραν της επιστροφής των δανεικών;
  2. Για ποιους λόγους ο Ελληνικός λαός να επιστρέψει χρήματα που πήραν ή θα πάρουν οι τράπεζες. Στην περίπτωση, αν οι τράπεζες δεν κρατικοποιηθούν τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν από τους τραπεζίτες.
  3. Η τωρινή δομή του ευρωπαϊκου δημοσιονομικού συμφώνου έχει αποφασιστεί απο ηγεσίες οι οποίες σήμερα δεν υπάρχουν, ( για παράδειγμα Ελλάδα). Δεν ήταν απόφαση των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Για ποιους λόγους λοιπόν η Γερμανία επιμένει σε μια κατάσταση η οποία στην παρούσα φάση έχει εγκριθεί μόνο απο τα κοινοβούλια της Ελλάδας! και της Πορτογαλίας.
  4. Είναι γνωστό ότι η συνθήκη της Λισαβόνας δεν επιτρέπει για κανέναν λόγο την αποπομπή χώρας- μέλους απο την ευρωζωνη ή από κάποια άλλη πολιτική της ΕΕ. Με ποια λογική ο υπουργός οικονομικών μιας άλλης χώρας μέλους απειλεί ευθέως με «συνέπειες» ένα ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: