Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25

Αλλάζει το δόγμα για το κλίμα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων στις usa μια νέα ορολογία θα αντικαταστήσει τον όρο που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Ο Λευκός Οίκος θέλει το κοινό να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον όρο «παγκόσμια αναστάτωση του κλίματος» στη θέση του "υπερθέρμανση του πλανήτη» επειδή φοβούνται ότι ο όρος «υπερθέρμανση του πλανήτη» κάνει το πρόβλημα να ακούγεται λιγότερο επικίνδυνο απ΄ ότι πραγματικά είναι.

Ο όρος της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει εδώ και καιρό επικριθεί ως ανακριβής. Σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ η αλλαγή της θερμοκρασίας "δεν είναι η πιο σοβαρή επίπτωση των κλιματικών αλλαγών" δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον πλανήτη βλέπουμε συνεχώς, πλημμύρες, πυρκαγιές, ξηρασίες, τυφώνες, έντονες χιονοπτώσεις, αλλαγές που προκαλούνται από ανθρώπινες δραστηριότητες. κ.α.
Ο ειδικός επιστημονικός σύμβουλος του λευκού οίκου John Holdren σε ομιλία του πριν 2 εβδομάδες στο Οσλο παρότρυνε να αρχίσουν οι πολίτες να χρησιμοποιούν το νέο όρο.
«Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια επικίνδυνη ακυριολεξία, ένας ψευδεπίγραφος όρος, για ένα πρόβλημα πολύ πιο περίπλοκο από την αύξηση της θερμοκρασίας» , είπε σχετικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Η αλλαγή του δόγματος θα δημιουργήσει μια σειρά από αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν διάφορες κρατικές υπηρεσίες τα προβλήματα που προκαλεί η αλλαγή του κλίματος επειδή μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Δείτε εδώ την σχετική έκθεση pdf

πηγή:
http://aftermathnews.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: