Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20

Δρομολογούν λύση στο Σκοπιανό

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα προκαλούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που φτάνουν από τη Νέα Υόρκη.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Mουν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη εξέφρασε την πολιτική βούληση της Ελλάδας να συναινέσει στο ζήτημα της ονομασίας της fyrom.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με άτυπο ορόσημο τη σύνοδο του ΝΑΤΟ το Νοέμβριο δρομολογείται η επείγουσα επίλυση του ζητήματος με το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη».
Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω είναι πρόδηλο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί εν κρυπτώ να δρομολογήσει λύση που δεν τυγχάνει ευρείας κοινωνικής αποδοχής.


Κυβερνητικές πηγές από τα Σκόπια δήλωσαν ότι μία από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την αποδοχή της παραπάνω πρότασης αποτελεί η εγγύηση για την αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας. Για το ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας δημοσιογραφικές πηγές από τα Σκόπια αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά ενδέχεται να δώσει την εγγύηση της ταυτότητας και της γλώσσας με διπλή φόρμουλα και πρόσθετους όρους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων στα Σκόπια το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν μυστικές συναντήσεις διπλωματών από την Ελλάδα και τα Σκόπια. Την Ελλάδα εκπροσωπούσε ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Παπανδρεου, Αλεξ Ρόντος.
Επίσης, λόγω της έντονης πίεσης από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση της fyrom αποφάσισε να διεξαγάγει δημοψήφισμα ακόμη και αν η κυβέρνηση δηλώσει ότι αποδέχεται το σχέδιο λύσης!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: