Τρίτη, Αυγούστου 3

Οι πλημμύρες στο Πακιστάν

Οι πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το Πακιστάν πέρα από τις μεγάλες καταστροφές στην υποδομή και τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν ολοσχερώς άφησαν αστέγους πάνω από 1.000. 000 ανθρώπους, η περιοχή που επλήγη ήταν μία από τις φτωχότερες στο Πακιστάν που ήδη βασανίζεται από τη βία που αποδίδεται στους Ταλιμπάν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν από την περιοχή η επόμενη μέρα έχει αφήσει πολλά χωριά πλημμυρισμένα που παραμένουν ακόμη απρόσιτα λόγω της δυσκολίας πρόσβασης και την έλλειψη επαρκούς κρατικής ενίσχυσης, οι δυσκολίες αυτές αφήνουν ανοιχτό και το ενδεχόμενο για ξέσπασμα επιδημίας ασθενειών. Οι τοπικές αρχές, οι οποίες από τον πληθυσμό κατηγορούνται για διαφθορά, φοβούνται για επιδημία χολέρας ή γαστρεντερίτιδας που οφείλονται στην έλλειψη πόσιμου νερού. Το γεγονός ότι βασικά προβλήματα της περιοχής είναι η έλλειψη τροφίμων, πόσιμου νερού, σκηνών και ιατρικών υπηρεσιών δημιουργεί συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας και αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.
Αν τώρα δούμε την κατάσταση γενικότερα θα διαπιστώσουμε ότι η έλλειψη βασικών τροφίμων έχει αποτελέσει και αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Σύμφωνα
με εκτιμήσεις αναλυτών οι αλλαγές του κλίματος που έχουν πλήξει την γεωργική παραγωγή ακόμη και στην Ευρώπη και η κερδοσκοπία [ από τη στιγμή μάλιστα που κανένας δεν ελέγχει τις τιμές των καταναλωτικών αγαθών] ενδέχεται στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουν, κυρίως στις προβληματικές περιοχές του πλανήτη, προβλήματα ακόμη και σε βασικά είδη αγαθών όπως το καθαρό νερό ,το ψωμί, το γάλα κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: