Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29

Ποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού λαού?


Με χρόνο ωρίμανσης τα 2 εως3 χρόνια η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και άλλες εθνικές κεντρικές τράπεζες κατέχουν ελληνικά ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας 45 περίπου δισ ευρώ. 
27 εχει η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία στον ιστοχώρο της
Τα ομόλογα αυτά έχουν αγοραστεί τον καιρο της κρίσης στην δευτερογενή αγορά στο 20-30% της ονομαστικής τους αξίας, αν θυμάμαι καλά σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα στο διεθνή και ελληνικο τύπο.

Με απλά λόγια. 
Η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και τα υποκατάστημα της, οπως η τράπεζα της Ελλάδας πλήρωσαν κάπου 12-13 δισ και εμείς τώρα στην δική μας τράπεζα θα πληρώσουμε 45 δισ ευρω μεσα στα επόμενα 3 χρόνια, δλδη το σύνολο της ονομαστικής τους αξίας. 
Υπάρχει λογική? 
2 -3 ερωτήματα
1.Για ποιούς λόγους να πληρώσουμε 30-32 δισ επιπλέον των χρημάτων που κατέβαλε η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα για την αγορά των εν λογω ομολόγων?
2. Για ποιούς λόγους η ελληνική κυβέρνηση την εποχή που έγινε το psi (κουρεμα χρέους) δέχθηκε να μην "κουρευτουν" τα ομόλογα της ΕΚΤ με το επιχείρημα οτι το κουρεμα των ομολόγων που κατέχει η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα συνιστά "άμεση κρατική χρηματοδότηση"?ποιός χρηματοδοτεί ποιόν στην περίπτωση? 
3. Μήπως τελικά κάποιοι λίγοι κερδοσκοπούν ή μάλλον λεηλατούν τον Ελληνικό λαο?

Δεν υπάρχουν σχόλια: