Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30

Σαμαράς -Γεωργιάδης υπονομεύσαν τη χώρα.




Το τελευταία διάστημα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έπαιξαν με το ευαίσθητο ζήτημα των καταθέσεων.  Ενθάρρυναν το λαό, όσους έχουν ακόμη χρήματα στις τράπεζες να πάρουν τα χρήματά τους σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές. 

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το γιατί  αυτών των δηλώσεων είναι απαραίτητο να δούμε την πραγματικότητα που δημιούργησαν οι δηλώσεις σε σχέση πάντα με την τρέχουσα πορεία της χώρας. 
-Στην κυβέρνηση ήταν γνωστό ότι η επίσκεψη Σαμαρά στην Γερμανία δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα για την κυβέρνηση αποτελέσματα.  Άπαντες πλέον γνωρίζουν ότι η ζημιά που έχει υποστεί η   ελληνική  οικονομία δεν είναι δυνατόν να επιδιορθωθεί με συμβατικές πολιτικές,  πόσο μάλλον με συνέχιση της λιτότητας.   
-Γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα πάμε σε εκλογές επειδή δεν έχουν τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο. 

-Γνωρίζουν επίσης ότι θα χάσουν, ίσως με μεγάλη διαφορά, επειδή τόσο το ζήτημα του ΕνΦΙΑ, όσο και η γενικότερη πολιτική τους τοποθέτηση τα τελευταία δύο χρόνια  εξανέμισε    όση  αξιοπιστία  τους είχε απομείνει.



Τι τους έχει απομείνει?  

Εκ των πραγμάτων,  η διαχείριση της ήττας.

 
Αυτό φάνηκε:

 1.Απο την  ομιλία Σαμαρά στην Χαλκιδική. Εκεί η ακροδεξιά στροφή  είχε ως στόχο να ‘’μαζέψει’’ τους ψηφοφόρους της ΝΔ που φεύγουν για τη χρυσή αυγή και  "φωτογράφισε" τον διάδοχό του στο κόμμα της ΝΔ. Όλα δείχνουν (συζήτηση για επάνοδο Καρατζαφέρη στην ΝΔ, κ.α)  ότι η πλευρά Σαμαρά θα στηρίξει Βορίδη για αρχηγό της ΝΔ.

2.Οι δηλώσεις- συμμαχία  Σαμαρά-  Γεωργιάδη για τις καταθέσεις. Οι δηλώσεις  Γεωργιάδη περί bank run στις καταθέσεις    σε περίπτωση που έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση  υπονομεύσαν την τραπεζική πιστή και  σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικοκοινωνικό και οικονομικό   κλίμα της χώρας   «κατάφεραν» σε διεθνές επίπεδο   να ανεβάσουν  το spread του 10ετούς ομολόγου σε μια στιγμή μάλιστα  που τρέχει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.  



Οι βασικοί στόχοι της στρατηγικής τους  είναι 2.

1. Να φοβίσουν τους καταθέτες και την κοινωνία για να κερδίσουν  ψήφους επικαλούμενοι ως αίτιο την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά αυτούς δημόσιο συμφέρον είναι όλα όσα βιώνουμε σήμερα. Δεν είναι απλά απαράδεκτο,  σοκάρει το μέγεθος της ξετσιπωσιάς τους.    
  2. Οι δηλώσεις λειτουργήσαν   ως παράγοντας  αποσταθεροποίησης   του διεθνούς οικονομικού παράγοντα σε σχέση με την  εσωτερική οικονομική   ζωή της Ελλάδας.    

Έτσι δεν πάμε ομαλά σε εκλογές και  κλείνει κάθε  πηγή ρευστότητας για την Ελληνική οικονομία πέραν του μνημονίου .Οι εν λόγω  εξελίξεις    πολώνουν το πολιτικό κλίμα,  τελειώνουν την ελληνική οικονομία και ως ένα βαθμό υπονομεύουν  την  κυβερνητική  πορείας του ΣΥΡΙΖΑ,  στην αρχή της .
Ίσως εκτιμούν  ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  χωρίς πηγές ρευστότητας,  αφού τα σπρεντ   ήδη  από χθες έχουν αρχίσει  να ανεβαίνουν και σε συνδυασμό με ενδεχόμενο τραπεζικό πανικό, ο ΣΥριζα θα αναγκαστεί να πάει σε νέο μνημόνιο προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρηματοδοτικά κενά που θα προκύψουν.   

Είναι φανερό από τις εξελίξεις ότι δεν είναι μόνο πολιτικά επικίνδυνοι. H πολιτικη τους τοπουθετηση ειναι  πολιτικό σκουπίδι   και ρυπαίνει  τον δημόσιο πολιτικό χώρο. Η διαχείριση τους αποδείχθηκε  άκρως επιζήμια τόσο για την οικονομία, όσο και για την κοινωνία. Οδηγούν τη χώρα σε βαθιά οπισθοδρόμηση.      

   Ένα χρέος έχουμε ως κοινωνία σκεπτόμενων πολιτών.    Να μην αυτοκτονήσουμε!

       

Δεν υπάρχουν σχόλια: