Σάββατο, Ιουνίου 19

Στυγνή πραγματικότητα



Η επιλογή της κυβέρνησης να παρακάμψει τη Βουλή για να προωθήσει ρυθμίσεις που ανατρέπουν την κοινωνική ασφάλιση και εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών δημιουργεί σημαντικές μεταβολές στη δομή και την οργάνωση της εργασίας [νέες εργασιακές ταυτότητες] διαταράσσει την εργασιακή ισορροπία και δείχνει ότι η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα οι δυσμενείς δημογραφικές και δημοσιονομικές προοπτικές του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και το πλήθος των ανισοτήτων που θα δημιουργηθούν με την εκχώρηση προνομίων σε μικρές επιχειρηματικές ελίτ θέτουν τις βάσεις για τη δημιουργία στο μέλλον σοβαρών προβλημάτων στην υγεία, στην παιδεία, στην αγορά εργασίας, στο ασφαλιστικό, τους μισθούς, την γεωργία την βιομηχανία,κ. α.
εκ των πραγμάτων κυβέρνηση και κοινωνία οδηγούνται στα πρόθυρα της κατάρρευσης με τα μεγάλα συνδικάτα της χώρας να παρακολουθούν αμήχανα και ετεροχρονισμένα τα γεγονότα που …τρέχουν.
Αφορμή όμως για τα όσα βιώνουμε σήμερα είναι οι επιλογές της κυβέρνησης από τον περασμένο Νοέμβριο έως και σήμερα αν και το πασοκ πήρε καθαρή εντολή με σαφές περιεχόμενο.
Η ιδιαιτερότητα στην περίπτωση του πασοκ δεν είναι μόνο ότι καθυστέρησε να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στην οικονομία ή αλλού, είναι κυρίως πως όταν εμφανίστηκαν τα προβλήματα της κρίσης του χρέους δεν προσπάθησαν να τα διαχειριστούν με όρους πολιτικούς, αλλά με όρους επικοινωνίας και πολιτικής επιβίωσης δλδη αμιγώς προσωπικούς…
Με αυτά και με άλλα οδεύουμε σε μια κατάσταση χωρίς να ξέρουμε που πάμε με πλήθος αντιδράσεων και τους πολίτες να μην έχουν δικαίωμα γνώμης και «ψήφου» από τη στιγμή που οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν θα συζητηθούν στη Βουλή.
Τα συμβαίνοντα και η λογική τους δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προάγει μια διαφορετική ελληνική ταυτότητα διαχωρίζοντας την πολιτική της κουλτούρα από όσα ξέραμε και την παραδοσιακή κληρονομιά, μήπως όμως έτσι οδηγούμαστε σε ένα μέλλον χωρίς σημασία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: