Δευτέρα, Μαΐου 3

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα


Αν προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία θα καταλήξουμε να πούμε ότι η θεμελιώδης αιτία για το πρόβλημα του χρέους και τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία της χώρας έχουν να κάνουν κυρίως με την αναπτυξιακή στρατηγική που υιοθετήθηκε εδώ και πολλά χρόνια από την ελληνική επιχειρηματική- τραπεζική ελίτ, η διεθνής οικονομική κρίση και τα επακόλουθα της ( μείωση της ροής κεφαλαίων, διάρθρωση της παραγωγής και η αδυναμία της να εξυπηρετήσει τις εγχώριες ανάγκες κ.α) ήταν φυσικό κάποια στιγμή να δημιουργήσουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους και κυρίως στην πραγματική οικονομία.κατά πολλούς η κατάσταση είναι οριακή κατά τη γνώμη μου δεν είναι!
Η οικονομική σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη βασίζονται στις σωστές εκτιμήσεις των οικονομικών εξελίξεων και στη διαμόρφωση ενός μελετημένου, μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου, στην επινόηση των σωστών βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων οικονομικής- κοινωνικής πολιτικής, στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης πολίτη- πολιτικής και, στη βάση των πραγματικών αναγκών με αυτοσυντηρούμενη ανάκαμψη.
Η ενεργοποίηση του λεγόμενου και μηχανισμού στήριξης δεν θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας προς το καλύτερο, θα του δώσει μια παράταση ζωής 3 χρόνων και θα εξυπηρετήσει τα δάνεια του παρελθόντος, έτσι στο τέλος της τριετίας θα είμαστε στην ίδια ίσως και χειρότερη κατάσταση,
επειδή:
-το κράτος θα συνεχίσει, εξαιτίας των μεγάλων περικοπών να είναι αναποτελεσματικό, σε περιβάλλον κοινωνικής αστάθειας είναι σίγουρο ότι η φοροδιαφυγή και η διαφθορά θα αυξηθούν.
-ο τραπεζικός τομέας δεν θα έχει την δυνατότητα να στηρίξει την εγχώρια αναπτυξιακή διαδικασία, επομένως η χώρα θα αυξήσει την εξάρτηση της από τις εισαγωγές με ότι αυτό συνεπάγεται για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
-η μεσαία τάξη, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι κ.α δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα, [επειδή θα περιοριστούν στα απολύτως αναγκαία] να στηρίξουν μέσω της κατανάλωσης την εγχωρία αγορά, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την οικονομική εξόντωση της μικρομεσαίας επιχείρησης και την μεγάλη μείωση των φορολογικών εσόδων.
-δυνατότητα επενδύσεων θα έχουν μόνο ξένα ιδιωτικά κεφάλαια, ως γνωστό όμως τα ξένα κεφάλαια παίρνουν χωρίς να αφήνουν τίποτα στη χώρα,όπως και το φθηνό αλλοδαπό εργατικό δυναμικό που βρίσκεται στη χώρα
- η μεγάλη μείωση του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων, οι απολύσεις, η αύξηση της υποαπασχόλησης, η ανεργία, κ.α θα αυξήσουν σημαντικά το μέσο ποσοστό φτώχειας, η χώρα μας θα μετεξελιχθεί σε «γκέτο φτώχειας» κράτος-παρίας της ΕΕ. Η Ελλάδα θα δοκιμαστεί στην ύφεση για χρόνια, η κοινωνική και οικονομική σταθερότητα θα κινδυνεύσει.
-Το κυριότερο όπλο ενός λαού είναι η παιδεία του, οι μεγάλες περικοπές θα δημιουργήσουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική και οικονομική εξέλιξη της χώρας στο μέλλον.
Επειδή η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι υπήρχε 1 πακέτο μέτρων το οποίο δόθηκε σε δόσεις για να φτάσει [η κυβέρνηση] πιό εύκολα και πιό ανώδυνα εδώ που φτάσαμε και η εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός [στην κυβέρνηση] είχε διαφορετικό περιεχόμενο, το μοναδικό που έχει σήμερα δικαίωμα να κάνει η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει άμεσα σε διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. το προηγούμενο της κυβέρνησης Καραμανλή που οδήγησε τη χώρα 2 φορές σε πρόωρες εκλογές με αιτιολογικό την κατάσταση στην οικονομία, [την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2008, τα μέτρα που πρότεινε εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία και κατ επέκταση στη χώρα τον περασμένο χρόνο] δειχνει το δρομο. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, το σύνταγμα ορίζει ότι, όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: