Τρίτη, Νοεμβρίου 11

Η αμεσότητα της επικοινωνίας

Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η χώρα είναι διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν, όμως, σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό περιβάλλον με ανοιχτά ζητήματα τις επιπτώσεις των οποίων αντιμετωπίζουμε όλοι η γενική συζήτηση και πράξη θα πρέπει να εστιαστεί καταρχήν στο πλαίσιο πρωτοβουλιών, με συγκροτημένη και ρεαλιστική στάση προκειμένου να λαμβάνονται αποφάσεις που θα μπορούν να σταθούν ρεαλιστικά και αποτελεσματικά στο ύψος των προκλήσεων και των περιστάσεων. Για τη σωστή διαχείριση είναι απαραίτητη και μια ορθολογική κατανομή των ρόλων.


Μέσα σε αυτό το δυσμενές πλαίσιο βλέπουμε ότι στην πραγματικότητα αυτό που όλοι θέλουν είναι να μην υπάρχει μονομέρεια, φαινόμενο όμως το οποίο στη χώρα μας, απ ότι φαίνεται, είναι αρκετά διαδεδομένο, τόσο ως λογική, όσο και ως νοοτροπία σχεδόν σε όλο το φάσμα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Αν όμως προσπαθήσουμε να παρατηρήσουνε πιο προσεκτικά την τρέχουσα πραγματικότητα θα δούμε ότι πλέον κανένας δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει κάτι το οποίο θα τον οδηγήσει σε προβλήματα.
Επιπλέον και σε μεγάλο βαθμό βλέπουμε ότι κάθε άνθρωπος φαίνεται να θέλει να ξέρει από πρώτο χέρι τις προθέσεις αυτών από τους οποίους εξαρτάται η πορεία των γεγονότων σε τομείς που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν τη ζωή του.


Σε αυτό το πλαίσιο η αμεσότητα της επικοινωνίας, ειδικά όταν συμβαδίζει με τα ανθρώπινα συναισθήματα και τις ανθρώπινες σκέψεις δημιουργεί προϋποθέσεις να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική σκέψη που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου και πιο δίκαιου κόσμου.

Έτσι καταλήγουνε στο συμπέρασμα ότι, στο σήμειο που βρισκόμαστε ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της προσπάθειας όλων θα πρέπει να είναι η ενεργοποίηση και η ενίσχυση της κοινωνίας στο σύνολό της. Ο ρόλος του συνόλου της κοινωνίας σήμερα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμος και αποτελεί εφαλτήριο όσον αφορά την ίδια την πορεία του τόπου στο πλαίσιο του κόσμου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: