Πέμπτη, Νοεμβρίου 6

Σε κρίση ο αθλητισμός

Κοροϊδεύει τους γυμναστές η Γ.Γ.Α.



Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά απ ότι φαίνεται για το αθλητισμό στη χώρα μας.

Εδώ και περίπου 30 χρόνια η Γενική γραμματεία αθλητισμού ως κύριος εκφραστής της αθλητικής πολιτικής σε συνεργασία με τους δήμους της χώρας κάθε χρόνο διοργανώνει τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού που πρόσφατα μετονομαστήκαν σε προγράμματα «Άθλησης για Όλους»


Στα πλαίσια λειτουργίας των προγραμμάτων προσλαμβάνονται πτυχιούχοι φυσικής αγωγής ως ωρομίσθιοι με ελάχιστα χρήματα.
Παλιότερα οι γυμναστές που υλοποιούσαν τα προγράμματα πληρωνόντουσαν μετά από 4-5 χρόνια, σήμερα πληρώνονται σε πιο τακτά διαστήματα, καθε 2 χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας υποβαθμίζονται- απαξιώνονται οι δράσεις, έτσι τα προγράμματα «Άθλησης για Όλους» υπολειτουργούν και κανένας δεν ενδιαφέρεται για την εύρυθμη λειτουργία τους με ότι αυτό συνεπάγεται.


Αξίζει να αναφερθεί ότι ο μοναδικός κλάδος εργαζομένων που συνεχίζουν να απασχολούνται στους δήμους ως ωρομίσθιοι είναι οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, παίρνουν «ψίχουλα» και αναγκάζονται να λένε κι ευχαριστώ.

Και σα να μην έφταναν αυτά από την περασμένη χρονιά η ΓΓΑ θέλοντας να δείξει ότι κάνει φιλοαθλητική πολιτική, πράγμα που στην πραγματικότητα δεν έχει συμβεί, με επικοινωνιακά τρικ μετονόμασε το πρόγραμμα «Παιδί και αθλητισμός» σε «αθλοχωροι της γειτονιάς».

Έτσι, από πέρυσι μέχρι φέτος και για το σκοπό αυτό έχουν δαπανηθεί μέσω του ΟΠΑΠ και αρκετά χρήματα για να προβάλουν το «κατόρθωμα». Στην ουσία όμως δεν άλλαξε τίποτα. Οι γυμναστές ξανά από την περασμένη χρονιά προσλαμβάνονται με το ίδιο καθεστώς και το ίδιο πλαίσιο ( ωρομίσθιοι), η υποβάθμιση συνεχίζεται.


Στα ιδιαίτερα αρνητικά είναι και το γεγονός ότι εδώ και χρόνια η πολιτεία στηρίζει απλόχερα μόνο τον πρωταθλητισμό, δίνοντας επιχορηγήσεις που συχνά δεν πιάνουν τόπο δεξιά και αριστερά. Έτσι όμως δεν στηρίζει τον αθλητισμό, αν και υποχρεούται να το κάνει από το σύνταγμα της χώρας.


Ως συμπέρασμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι παράγοντες του αθλητισμού στη χώρα μας λένε περισσότερα απ' όσα τελικά κάνουν.


Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ:
http://www.sportsnet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2526:-l-r&catid=85:2008-04-23-12-52-54

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μη ανταποδοτικού χαρακτήρα χορηγίες (Αθλητισμός Πολιτισμός Περιβάλλον Παιδεία) και οικονομικές ενισχύσεις του οππαπ για το έτος 2008 ανέρχεται στα € 20.000.000 περίπου

Τελικά, περισσότερα παίρνουν οι διαφημιστές παρά ο αθλητισμός και οι γυμναστές

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε άδικο. Όλα ανάποδα γίνονται σ αυτή τη χώρα, πως μπορείς να έχεις επαγγελματικό πρωταθλητισμό, η πρωταθλητισμό χωρίς να έχεις αθλητισμό!

Ανώνυμος είπε...

Αντι να λετε ευχαριστω που έστω και μ αυτον τον τρόπο απασχολούνται άνεργοι γυμναστές που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα βρίζετε τη ΓΓΑ και τον Ιωαννίδη που προσπαθεί να δημιουργήσει αλάνες για τα παιδια στις πόλεις που εμείς οι ίδιοι καταστρέψαμε.

Ανώνυμος είπε...

οι αλάνες υπήρχαν και πριν στα σχολεία γίνονταν τα προγράμματα μαζικου αθλητισμοί, δεν άλλαξε κάτι.

στα περισσότερα σχολεία υπάρχουν σπασμένες μπασκετες και ακαταστασία , κανε μια βόλτα ειδικά στις μεγάλες πόλεις και θα καταλάβεις.

λες και τα έχουν σε κλουβιά είναι τα παιδιά, άσε που έχουν γίνει τετράπαχα