Σάββατο, Ιουλίου 12

Διώξεις για τα «δρώμενα» στον ΟΤΕ


Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος του οτε Π. Βουρλουμης στη βουλή για τα «δρώμενα στον ΟΤΕ»

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρίας "Γερμανός" από την "Cosmote", αλλά και χειραγώγηση των μετοχών της.
Η δίωξη στρέφεται κατά του προέδρου του ΟΤΕ, Παναγιώτη Βουρλούμη, των πρώην μελών του ΔΣ της "Cosmote", του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και επτά προσώπων που συνδέονται με την εταιρεία "Γερμανός".


Αξίζει όμως και έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε τι είπε ο Βουρλουμης την εβδομάδα που πέρασε στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής για τον ΟΤΕ και τα χρόνια πριν το 2004.

-Ο ΟΤΕ ήταν πάντα κερδοφόρα εταιρία
και αυτό επειδή ήταν μονοπώλιο και είχε εξασφαλισμένα κέρδη,(800,8 εκ ευρώ ήταν τα κέρδη του το 2001, 1.154,8 εκ ευρώ το 2007) η ιδία κατάσταση ήταν και μετά την απελευθέρωση των αγορών, δέθηκε όμως με παρωχημένες τεχνολογίες γιατί βόλευε τους λίγους.

- Ο δορυφόρος hellas sat κόστισε 180 εκ ευρώ, τα χρεωθήκαμε δεν λειτουργούσε μετά, γύριζε κενός και ο οτε πλήρωνε 3 εκ ευρώ το χρόνο για τις ανάγκες του σε άλλο δορυφόρο.

-Δόθηκε στον ΟΤΕ η ευκαιρία να αγοράσει το 29% της telekom Italia σε πολύ συμφέρουσα τιμή, δεν το έκανε, δεν εξηγήθηκαν επαρκώς οι λόγοι της άρνησης, αν το έκανε αφού ήδη κατείχε το 20% της εταιρείας θα γίνονταν μια από τις ισχυρότερες εταιρίες στην Ευρώπη.

-Το 2003 δόθηκε η δυνατότητα να αγοράσει από την telenor το 9% της cosmote, o οτε αρνήθηκε με αποτέλεσμα να αγοράσει από την αγορά αργότερα πολύ πιο ακριβά.

-Πριν τις εκλογές του 2004 προσεληφθήκαν 1.600 άτομα με σύμβαση άσχετα με τις τηλεπικοινωνίες.

-Με πρωταγωνιστές γραφεία « εργατολογων» είχε στηθεί βιομηχανία αγωγών εργαζομένων κατά της εταιρίας, με το σύστημα ότι πιάσουμε μισά μισά, οι αγωγές το 2004 ξεπερνούσαν τις 15.000 χιλιάδες,κ,τ,λ.

Απορία δική μας είναι, αφού τα ήξερε όλα αυτά γιατί δεν τα έλεγε νωρίτερα και δεν παραιτούνταν;


Ολόκληρη η έκθεση βουρλουμη.
http://www.ote.gr/Files/080611_omilia_proedrou1.pdf

6 σχόλια:

Νατασα είπε...

έχεις κάτι απορίες κι εσύ ..
εγώ πάλι απορώ , γιατί καθόμαστε σε αυτήν την χώρα ;

Katerina είπε...

γιατί η χώρα ειμαστε εμείς

Ανώνυμος είπε...

Ετσι. Και δεν θελουμε να το καταλαβουμε. Οτι ειμαστε καλπηδες. Σε πολυ μεγαλο βαθμο.
Και κυριως εκεινοι, που ειναι εντεταλμενοι, να κανουν κατι υπερ ημων.
Το συμπερασμα, ειναι, οτι οσο πιο εξυπνος ειναι καποιος, τοσο οι πιθανοτητες να ειναι και κλεφτης, ειναι πααρα πολυ μεγαλες.
Και εμεις οι λοιποι, δειλοι, μοιραιοι και αβουλοι ανταμα,
προσμενουμε ισως καποιο θαμα.

ilianews είπε...

Η σημερινή κρίση δεν αφορά μόνο τις ατομικές συμπεριφορές ορισμένων ατόμων, η κρίση είναι βαθύτερη και αφορά κύρια την θεσμική λειτουργία του πολιτικού, και διοικητικού συστήματος της χώρας.

Σήμερα υπάρχουν μικρά η μεγαλύτερα κερτελ που λυμαίνονται την κοινωνία, ταυτόχρονα η ανυπαρξία κοινοβουλευτικού η δικαστικού ελέγχου είναι εμφανής.

Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα είναι αρκετοί , μεταξύ αυτών και η μακρόχρονη άσκηση της εξουσίας από τα ίδια άτομα.

natasa άλλοι πρέπει να φύγουν απο τη χώρα οχι εμείς.

Ατίθασος ενήλικας είπε...

καραμέλα κανείς άλλος ;

Katerina είπε...

μέντα;