Σάββατο, Ιουλίου 26

Μεγάλης έντασης Κακοκαιρία στον πλανήτη

Χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά βροχόπτωσης για να βυθιστεί η βόρεια Ρουμανία στο χάος.

Οι δρόμοι εξαφανίστηκαν κάτω από τους ορμητικούς χείμαρρους. Τα ποτάμια Prut, Siret και Suceava στα βόρεια της χώρας ξεχείλισαν "Η λέξη πλημμύρα έχει πολύ λίγη σχέση με το τι συνέβη" αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Τουλάχιστον 1 άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από τα νερά, ενώ πάνω από 180 άνθρωποι στάθηκαν τυχεροί και απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία. Χωρίς ηλεκτρικό έμειναν περισσότερες από 11 περιοχές και το λιγότερο 8 δρόμοι καταστράφηκαν ολοσχερώς δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις, αρκετές περιοχές έχουν εκκενωθεί.

Στη βόρεια Πολωνία, εκατοντάδες σπίτια έγιναν έρμαια των βροχοπτώσεων. Οι κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει από τις περιουσίες τους. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε απροσπέλαστα ποτάμια και καλλιέργειες παραδόθηκαν στη μανία των καταιγίδων. Δυσμενείς καιρικές συνθήκες αναμένονται και τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Σε απέραντους υγροτόπους μετατράπηκαν μεγάλες εκτάσεις και στη δυτική Ουκρανία. Στην περιοχή Τσερνίβτσι οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε γέφυρες και δρόμους.
Επίσης στη Νέα Ζηλανδία χωρίς ηλεκτρικό έμειναν εκατοντάδες σπίτια στο Όκλαντ, ένω την περιοχή Ruapehu Mt. έπληξε μεγάλη χιονοθύελλα.
Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ οι άνεμοι που ξεπέρασαν τα 165 χλμ την ώρα ανάγκασαν περίπου 10.000 σκιέρ να εγκαταλείψουν το όρος Ρουαπέχου.

Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή των πολιτών καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.
Με πληροφορίες από: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: