Κυριακή, Ιουλίου 27

Συνεχίζονται οι αποβιβάσεις λαθρομεταναστών στα νησιά

Δημιουργείται νέος σταθμός φιλοξενίας στην Πάτρα
Τη δημιουργία σταθμού φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών με αυστηρά κριτήρια λειτουργίας με την ευθύνη του κράτους,( η χωρητικότητά του δεν θα ξεπερνά τα 800 με 1000 άτομα, ενώ για την παραμονή των προσφύγων θα απαιτείται η παρουσίαση ειδικής ταυτότητας) αλλά και την κατεδάφιση του υπάρχοντος της Ηρώων Πολυτεχνείου, αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους φορείς της περιοχής των Πατρών την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η χορήγηση πολιτικού ασύλου στους παράνομους μετανάστες που διαμένουν καιρό στην Πάτρα, αλλά και αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας.

Όμως και παρά τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι μεγάλο. Καθημερινά και με κίνδυνο της ζωής τους φτάνουν από ασιατικές χώρες με μηχανοκίνητες λέμβους στα νησιά του Αιγαίου εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες.

Κύρια πύλη εισόδου είναι το Aγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, (70 έφθασαν προχθές στα 2 αυτά νησιά) από εκεί καταλήγουν στον Πειραιά και μετά σε άλλες ελληνικές πόλεις με σκοπό τις περισσότερες φορές να φύγουν σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

H φιλοξενία τους συνήθως είναι δύσκολη υπόθεση για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών. Επίσης και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι αρκετά δύσκολο οι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες που φτάνουν καθημερινά να απορροφήθουν εύκολα από τις χώρες υποδοχής, ειδικά σε περιόδους παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όπως η τωρινή. Πιο σωστό θα ήταν λένε οι ειδικοί να βελτιωθούν οι υποδομές στις χώρες καταγωγής τους και να βρίσκουν εργασία στις χώρες τους.
Στην Ευρώπη σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να γίνεται ελεγχόμενη μετανάστευση και αυτό μόνο στους τομείς εργασίας που υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.

Εάν η τωρινή κατάσταση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και λαμβάνοντας υπόψη τη δημογραφική κατάσταση της Ευρώπης, την οποία συμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τη χαρακτηρίζει η γήρανση του πληθυσμού και η υπογεννητικότητα, τα επόμενα χρόνια ο πληθυσμός θα υποστεί βαθμιαία σημαντική μεταβολή με ότι αυτό συνεπάγεται.

4 σχόλια:

Theodore είπε...

Και τη μεγαλυτερη ζημια, την παθαινει η Ελλαδα, που ειναι και μικρη, αλλα και περιβαλλεται απο περιεργα κρατη, με τα οποια οι σχεσεις, μπορουν ανα πασαν στιγμην, να χαλασουν.
Και η θρησκεια. Που ειναι συνηθως μουσουλμανικη και αυτο,μπορει να εχει διαφορες επιπτωσεις,μιας και οι ανθρωποι αυτοι, δεν προσαρμοζονται με τους αλλους.
Δειτε τη Γερμανια πχ.Μονοι τους ειναι οι Τουρκοι.Γκεττο.
Αλλα εκει, δεν εχουν τη δυνατοτητα να κανουν διαφορα, ενω εδω...
(Και κατι αλλο.Εχετε προσεξει, την εικονα που εχει στο γραφειο του, ο Μπερισας;Ναι, ο Αλης ο Τεπελενλης ειναι. Ο Αλη Πασας ντε.
Για προσεξτε το.)

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο την ζημιά την παθαίνει η χώρα μας άλλα και οι άλλες χώρες του νότου.

Κάθε άνθρωπος ως γνωστό έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις, όμως δεν μπορεί να μας αλώσουν πληθυσμιακά οι Ασιάτες, γιατί εκεί θα φτάσουμε στο τέλος. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά.

Δεν έχεις άδικο, θυμήσου μόνο την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου το χειμώνα που αθώωσε Τούρκο ενώ είχε σκοτώσει τη γυναίκα του, δεν μπορεί και δεν έχει την πολυτέλεια η Ευρώπη να ενσωματώσει νομικούς ή άλλους ξένους με την παράδοση της κανόνες, αυτό θα σημάνει το τέλος του δικού μας πολιτισμού.

Πως την είδες τη φωτογραφία που έχει ο μπερισα, είναι κάπου στο internet ;

Theodore είπε...

Oxi στο Ιντερνετ.Οταν πριν απο καποιο καιρο, τον ειχε η τιβι στο γραφειο του, την προσεξα και αλλη μια φορα, παλι και βεβαιωθηκα.

Ανώνυμος είπε...

τη θυμάμαι την εκπομπή, ήταν τότε με τις "πυραμίδες",