Τετάρτη, Ιουλίου 9

Φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τρεις αστυνομικοί και τρεις ένοπλοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Ο ένας από τους αστυνομικούς σκοτώθηκε επί τόπου κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, η οποία , σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες διήρκεσε 15 λεπτά. Οι άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, οι ένοπλοι επετέθησαν εναντίον του αστυνομικού φυλακίου στο αμερικανικό προξενείο. Οι επιτιθέμενοι πυροβόλησαν απευθείας εναντίον των αστυνομικών, διευκρίνισε ο ίδιος.

"Οι επιτιθέμενοι ήταν τέσσερις άνδρες. Τρεις από αυτούς βγήκαν από το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών. Τους είδα στη συνέχεια νεκρούς στο έδαφος και είδα πολλούς ακόμη νεκρούς αστυνομικούς", δήλωσε ο Ενίς Γιλμάζ που περίμενε έξω από το προξενείο για να κάνει αίτηση για βίζα για τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ο τέταρτος άνδρας που οδηγούσε το αυτοκίνητο διέφυγε.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ένας από τους νεκρούς αστυνομικούς εργαζόταν στο προξενείο, ενώ οι άλλοι δύο ήταν τροχονόμοι.

Αλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Ουλούς Ντουργκούτ, δήλωσε ότι "οι τρομοκράτες είχαν γένια και μακριά μαλλιά".

Η αστυνομία αναζητεί τους ενόπλους που διέφυγαν.
πηγη: hri, france24

Δεν υπάρχουν σχόλια: