Τετάρτη, Απριλίου 14

ΟΜΗΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ



Το «Πρόγραμμα Καλλικράτης» και η νέα αρχιτεκτονική σε επίπεδο νομού Ηλείας, με τους 7 δήμους που αποφασίστηκε όπως αναφέρουν οι τοπικές εφημερίδες σε μυστική σύσκεψη των 4 βουλευτών του πασοκ N. Ηλείας και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση φαίνεται ότι δεν απαντά στα προβλήματα και τις ανάγκες ανάπτυξης του νομού.
Γνώμονας των επιλογών της κυβέρνησης φαίνεται να είναι η κομματική σκοπιμότητα, αφού η αποσπασματική και κατακερματισμένη έως τώρα προσέγγιση δεν αλλάζει. Aπό τη στιγμή που το σημερινό μοντέλο δεν αλλάζει η αναδιάταξη που προτείνεται είναι σίγουρο ότι δεν θα δημιουργήσει σημαντικές αλλαγές στην αναπτυξιακή πορεία του νομού.
Η νέα αρχιτεκτονική σε καμιά περίπτωση δεν λαμβάνει υπόψη τα απαραίτητα δημογραφικά, κοινωνικά και οικονομικά μεγέθη για το σχεδιασμό, προγραμματισμό και υλοποίηση της διοικητικής αλλαγής.
Oταν σε άλλες περιοχές της χώρας νoμοι με μεγαλύτερο πληθυσμό θα έχουν λιγότερους δήμους στο νομό Ηλείας κάθε κωμόπολη θα έχει δική της έδρα και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που αποτελεί κοινή συνείδηση η ανάγκη για δομική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.
Κατά πολλούς ο νομός Ηλείας δεν πρέπει να έχει πάνω από 4 δήμους

Δεν υπάρχουν σχόλια: