Δευτέρα, Οκτωβρίου 6

Οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος



Οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στην κοινωνία είναι ήδη ορατές, καταιγίδες, τυφώνες, ξηρασίες, κύματα καύσωνα, πλημμύρες, καθώς πολλά άλλα φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με το κλιματικό σύστημα επηρεάζουν συχνά προς το χειρότερο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Η προσαρμογή στην αλλαγή είναι αναγκαία.

Οι φυσικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με την αλλαγή του κλίματος
σε μεγάλο βαθμό σήμερα είναι προβλέψιμοι, κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και με βάση αυτά η επιστημονική κοινότητα μπορεί να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα για των περιορισμό των κινδύνων στην περιουσία του πληθυσμού .

Τα διάφορα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αρχίσει να απασχολούν σοβαρά και χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Αρκετοί μάλιστα έχουν αρχίσει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την όσο το δυνατόν μείωση των συνεπειών, εκτός αυτού οι μελέτες των περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι σαφέστατες.

Δοθέντων τούτων είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα φυσικά φαινόμενα και αυτό επειδή το κόστος των φυσικών καταστροφών είναι μεγάλο.

Ο Νομός Ηλείας επλήγη τα τελευταία χρόνια από φυσικές καταστροφές. Η παρέμβαση του κράτους ήταν άμεση. Ωστόσο στην πορεία έχουν προκύψει αρκετά προβλήματα με τις αποζημιώσεις των θυμάτων. Αρκετά πορίσματα για ακατανόητους λόγους χαρακτηρίζονται από αντιθέσεις.
Η δημιουργηθείσα κατάσταση προκαλεί αβεβαιότητα και στο ευρύ κοινό δυσπιστία και σκεπτικισμό, ταυτόχρονα αρκετοί τοπικοί παράγοντες προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικές τους μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα με τη στάση τους επιβαρύνουν αρκετά το ήδη επιβαρυμένο κλίμα. Κατά γενική ομολογία εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στη διαχείριση των σχέσεων. Συνεπώς τα προληπτικά μέτρα και η διορθωτική προσαρμογή ενδέχεται να περιορίσουν τις επιπτώσεις στους πληθυσμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: