Παρασκευή, Μαΐου 23

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣTΟΦΙΑ-ΤΑΛΑΤ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται από τα Ηνωμένα Εθνη.

Σε κοινή δήλωση, που ανέγνωσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ-Μπρουκ Ζεριχούν, μετα τη συνάντηση τους στην οικία του κ.Ζεριχούν, αναφέρεται ότι ``οι ηγέτες είχαν σήμερα γνήσιες και παραγωγικές συζητήσεις, και προέβησαν σε ανασκόπηση των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν στη βάση της συμφωνίας της 21ης Μαρτίου``.

``Επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται σε σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αυτός ο συνεταιρισμός θα έχει μία Ομόσπονδη Κυβέρνηση με μία διεθνή προσωπικότητα, καθώς και ένα Τουρκοκυπριακό Συνιστών Κράτος και ένα Ελληνοκυπριακό Συνιστών Κράτος, ίσου καθεστώτος``, σημειώνεται στη δήλωση.

Προστίθεται ότι οι ηγέτες ``έδωσαν εντολές στους Εκπροσώπους τους να εξετάσουν, εντός 15 ημερών, τα αποτελέσματα των τεχνικών επιτροπών``.

``Οι Εκπρόσωποι θα μελετήσουν πολιτικά και στρατιωτικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Θα προωθήσουν το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη Γεσιλιρμάκ και άλλων σημείων διέλευσης``, αναφέρεται.

Τέλος, σημειώνεται ότι ``οι ηγέτες αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου για να προβούν σε νέα αξιολόγηση``

ΠΗΓΗ: HRI


Δεν υπάρχουν σχόλια: