Τρίτη, Μαΐου 20

Μνημόνιο με ΟΟΣΑ

Ελληνογαλλική συμφωνία για την ασφάλεια του πολίτη

Σύμφωνο συνεργασίας σε θέματα πολιτικής ασφάλειας και προστασίας υπέγραψε στο Παρίσι με τη Γαλλίδα ομόλογό του ο Υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Με την υπογραφή της συμφωνίας οι δυο υπουργοί επισφράγισαν την βούληση των δυο χωρών να χρησιμοποιήσουν από κοινού όλα τα αναγκαία μέσα για την διασφάλιση της προστασίας των πολιτών.

Η συμφωνία αφορά συνεργασία για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε τομείς, όπως η τρομοκρατία, η λαθρομετανάστευση, η εμπορία ναρκωτικών και ανθρώπων, το ηλεκτρονικό έγκλημα, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών για το χειρισμό καταστάσεων κρίσης, αλλά και ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε επίσης την έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού ’νχελ Γκουρία και υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση της διοικητικής Μεταρρύθμισης στη χώρα μας, ύψους 9,09 εκατ. ευρώ.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη διοικητική Μεταρρύθμιση αφορά την περίοδο 2007-2013. Είναι ύψους 630 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις για την απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση των γραφειοκρατικών βαρών με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Πηγή: ΝΕΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια: