Τετάρτη, Δεκεμβρίου 1

Το κλίμα αλλάζει…

Η 1η Δεκεμβρίου ήταν σχεδόν η πιο κρύα τα τελευταία 80 χρόνια. Σε πολλές περιοχές της βόρειας Ευρώπης όπως στη Γερμάνια, στη Γαλλία, την Πολωνία, το Ηνωμένο βασίλειο η θερμοκρασία άγγιξε, σε κάποιες περιοχές, τους μείον 40 βαθμούς δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στις οδικές και αεροπορικές συγκοινωνίες, αλλα και στην καθημερινότητα των πολιτών.
Το «ασυνήθιστο» κρύο έκανε πολλούς να αναρωτιούνται γιατί, όπως και πέρυσι το χειμώνα, οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει τόσο χαμηλά την ώρα που όλοι λένε ότι ο πλανήτης θερμαίνεται!
Οι απόψεις πουν έχουν ακουστεί πολλές,
-Είναι υπεύθυνη η ηλιακή δραστηριότητα που ως γνωστό είχε ξανά φέρει μεγάλες διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες της προβιομηχανικής εποχής; Mήπως βρισκόμαστε μπροστά στην έναρξη μιας Εποχής Παγετώνων;
- Είναι υπεύθυνη η υπερθέρμανση του πλανήτη από το CO2; οι απόψεις διίστανται, ο φιλ τζοουνς διευθυντής της cru σε συνέντευξη του στο BBC το Φεβρουάριο του 2010 είχε δηλώσει ότι "Από το 1995 έως σήμερα, δεν υπήρξε στατιστικά σημαντική υπερθέρμανση του πλανήτη"
Επίσης, αρκετοί υποστηρίζουν ότι το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής οφείλεται κυρίως στην φυσική ταλάντωση του Ατλαντικού και όχι αποκλειστικά στη λεγόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη.
-Είναι υπεύθυνη η επιρροή των ωκεάνιων ρευμάτων και η αλληλεπίδρασή τους με τις δυνάμεις του ανέμου;
-Είναι υπεύθυνη η έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας;

Ότι και να συμβαίνει, ένα είναι σίγουρο, το κλίμα αλλάζει…
δείτε φωτογραφίες της Ευρώπης στο χιόνι
http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-62208.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: