Τετάρτη, Ιανουαρίου 28

Η Ρωσία παγώνει την ανάπτυξη τακτικών πυραύλων

Σύμφωνα με διεθνή μμε ( ria novosti, el pais, Interfax) επικαλούμενα υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές του Υπουργείου Άμυνας μετέδωσαν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη πυραύλων Iskander στο Καλίνινγκραντ.
Η ολοκλήρωση των σχεδίων αυτών έχει παγώσει, δεδομένου ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει στα σχέδιά της να αναπτύξει την πυραυλική ασπίδα στην Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία ,δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου, που ανέφερε το πρακτορείο Interfax. Ως «πολύ θετική ενέργεια» χαρακτήρισε το γεγονός ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ Ρόμπερτ Γούντ.
Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα εξετάσει την αναστολή των σχεδίων για την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων Iskander και χαρακτήρισε την απόφαση ένα «καλό βήμα». Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. De Hoop Scheffer δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να αποτελούν προτεραιότητα, κυρίως στο Αφγανιστάν και υπογράμμισε την ανάγκη σε ότι αφορα τους Συμμάχους "για την ενίσχυση, με περισσότερες δυνάμεις, αλλά και με περισσότερη πολιτικη ενίσχυση".. "Είναι δίκαιο, και θεωρώ πολιτικά υγιή, αν έχουμε μια δίκαιη εξισορρόπηση των βαρών σε αυτή την αποστολή μεταξύ των Συμμάχων, τόνισε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, η Ρωσία δήλωσε ότι αναμένει από το ΝΑΤΟ να καταστήσει σαφείς τους λόγους για τη θέση σχετικά με τη Γεωργία πριν από την έναρξη της εντατικής ανάπτυξης της στρατιωτικής συνεργασίας με τη συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: