Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23

Το υπουργείο παιδείας κρύβει τα κενά στα σχολεία

Από τα μέσα Αυγούστου η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ είχαν κάνει λόγο για πάνω από 22.000 κενά και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων [11.466 αποχώρησαν από τα σχολεία της χώρας ] και η μείωση των μόνιμων διορισμών κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά (διορίστηκαν 2.825 άτομα) έδιναν την εντύπωση ότι από το ξεκίνημά της η σχολική χρονιά θα είναι μια από τις χειρότερες. Η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει προς τα τέλη Αυγούστου [23/8] παραδέχθηκε ότι εφέτος θα είναι η δυσκολότερη χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά.
Κατά περίεργο όμως τρόπο την προηγούμενη εβδομάδα η υπουργός κ. Αννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι τα κενά και στις δύο βαθμίδες είναι τριψήφια, πως προέκυψε αυτή η εξέλιξη, μόνο το υπουργείο παιδείας ξέρει!.
Σήμερα 2 εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς κανένας δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των λειτουργικών κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
Παράλληλα φαίνεται ότι σε περιφερειακό επίπεδο οι κατά τόπους διευθύνσεις, πιθανόν υπακούοντας σε άνωθεν εντολές, κάνουν προσπάθεια να υποβαθμιστούν τα κενά, μάλιστα ανά την Ελλάδα αρκετοί υπερεσιακοί παράγοντες δήλωσαν στα μμε ότι κενά δεν υπάρχουν, καλύφθηκαν όλα τα σχολεία κλπ και όλα αυτά την ώρα που σε πολλά σχολεία οι πληροφορίες λένε ότι είναι εμφανής η έλλειψη εκπαιδευτικών [ ολοήμερα δεν λειτουργούν, ειδικότητες δεν έχουν τοποθετηθεί κ.α]
Η γενικότερη κατάσταση και τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, από ολόκληρη την Ελλάδα, αποκαλύπτουν ότι το υπουργείο παιδείας κρύβει τα κενά έχοντας παράλληλα αποφασίσει εν κρυπτώ να μειώσει παράτυπα τις προβλεπόμενες από το πρόγραμμα ώρες σε ορισμένες ειδικότητες.


δείτε τα κενά στο νομό Ηρακλείου.
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10116

Δεν υπάρχουν σχόλια: