Σάββατο, Φεβρουαρίου 14

Απειλή η οικονομική κρίση

Η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι γεωπολιτικές επιπτώσεις που προκαλεί, είναι ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα και προκαλούν σοβαρές βραχυπρόθεσμες ανησυχίες ασφάλειας στις ΗΠΑ. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σε έκθεση τους θεωρούν ότι το ¼ των χωρών του κόσμου απειλείται από καταστροφικούς εμπορικούς πολέμους και αστάθεια εξαιτίας της κρίσης.
Η οικονομική κρίση και η παγκόσμια ύφεση είναι πιθανό να παράγει κύμα οικονομικών κρίσεων στις αναδυόμενες αγορές κατά τα επόμενα χρόνια", τονίζει η έκθεση. Ο επικεφαλής των εθνικών μυστικών υπηρεσιών Ντενις Μπλερ ενώπιον της επιτροπής της γερουσίας είπε μεταξύ άλλων ότι, αν η κρίση διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια, θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση εθνών και κυβερνήσεων.
Η απόφαση του Κογκρέσου να θέσει στο επίκεντρο την οικονομική ασφάλεια σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής σε σχέση με την μέχρι τώρα πολιτική η οποία καθόριζε σε μεγάλο βαθμό ως κίνδυνο τις απειλές από την τρομοκρατία και τα όπλα διασποράς. Η έκθεση αντιπροσωπεύει τις διαπιστώσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και είναι σημείο αναφοράς για τη χάραξη πολιτικής ασφάλειας από το Κογκρέσο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα
·
Washington Post
·
AFP Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: