Τρίτη, Αυγούστου 16

Η ‘γυμνή πραγματικότητα’

- Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η 137/2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας να μπορεί ο σύνδεσμος που συστάθηκε για την διαχείρηση του έργου ύδρευσης και υδροδότησης του νομού ηλείας απο τον Ερύμανθο ποταμό με απλή απόφαση του ΔΣ να αναθέτει καθήκοντα τεχνικού συμβούλου και μερική ή ολική λειτουργία των αρμοδιοτήτων του σε οτι αφορά την διαχείρηση και εκμετάλλευση του νερού σε ιδιωτικό φορέα. Αρχισε το μεγάλο "φαγοπότι" του νερού ;

-Σκάφος στο οποίο επέβαιναν 67 λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι 66 δηλώνουν Αιγύπτιοι και ένας Λίβυος, εντοπίσθηκε στην περιοχή Γιαλισκάρι της Παλαιόχωρας Χανίων από το λιμενικό . «Δυσκόλεψαν τα πράγματα» για πρόσβαση στη Λαµπετούσα και έρχονται μέσω κρήτης.

-Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε οτι συνεχίζει να αγοράζει χρέος δισεκατομμυρίων ευρώ που εξέδωσαν χώρες μέλη της της ευρωζώνης με μεγάλο χρέος. Οπως πάνε τα πράγματα, στο μέλλον δεν θα "χρωστάνε" οι χώρες της ζώνης του ευρώ, αλλα η ΕΚΤ!

-Δεν είναι δουλειά των ΗΠΑ να βοηθήσουν τα Σκόπια, δήλωσε ο βοηθός ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Ο κ. Ρίκερ (σ.σ μέχρι πρότινος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια), σημείωσε ότι για την επίτευξη του στόχου της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, απαιτείται η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Μήπως πρέπει οι ΗΠΑ να τους αναγνωρίζουν ως fyrom και οχι ως Μακεδονία.

-Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να εφαρμόσουν "πολύ γρήγορα" τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου σχετικα με το πρόγραμμα λιτότητας και διαβεβαίωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι εργάζονται "ημέρα και νύχτα" γι΄αυτό. Οπως πάνε τα πράγματα, θα περάσουν πολύ γρήγορα το 1 εκ. οι άνεργοι στην Ελλάδα.

- Ο αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, εκτιμά σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει να εξέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη εξαιτίας του μεγάλου χρέους τους. Οι κινέζοι ενδιαφέρονται πολύ για ένα εναλλακτικό νόμισμα του δολαρίου και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουν τους ευρωπαίους να το σώσουν», εξηγεί. Η Ελλάδα και η Πορτογαλία τι ρόλο παίζουν στο νέο σέναριο; Πάμε για Μεσογειακή Ένωση;

-Το Βερολίνο αντιτίθεται στην εισαγωγή των ευρωομολόγων। Ο ιταλός υπουργός οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι τόνισε, ότι, «αν τα ευρωομόλογα είχαν ήδη γίνει πραγματικότητα, θα είχαν εγγυηθεί τη σταθερότητα των χρηματιστηρίων»। Οπως βλέπετε, η σταθερότητα της κοινωνίας έρχεται σε δέυτερη μοίρα απο τους Ευρωπαίους και, φτάνει ο χειμώνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: