Παρασκευή, Μαρτίου 23

Το σύμφωνο για το Ευρώ καταβροχθίζει την Ελλάδα


H διαδικασία υλοποίησης της Συνθήκης της Λισαβόνας και το έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών ως προς τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη πέρα από τους δικαιολογημένους φόβους για απώλεια της Εθνικής ταυτότητας μέσω της ενίσχυσης του θεσμικού υπόβαθρου των υπερεθνικών θεσμών έναντι των εθνικών δημιουργούν προϋποθέσεις για ολική απαξίωση του πιο άμεσα δημοκρατικά εκλεγμένου και πλέον αντιπροσωπευτικού οργάνου, δλδη της Ελληνικής Βουλής.
Το γεγονός αποδεικνύεται και από τις εξελίξεις καθώς

Τετάρτη, Μαρτίου 21

Η ανώμαλη προσγείωση δεν είναι τέλος



Καθώς ακόμη δεν έχει γίνει απόλυτα σαφές, σε κοινωνικό επίπεδο,  για το ποιος βρίσκεται πίσω από την ελληνική κρίση χρέους, εκτός από το  εμφανές πλιάτσικο και παρά τα γενικότερα προβλήματα  οι παραλογισμοί του παρελθόντος εξακολουθούν να μας κυνηγούν.
Παρασκηνιακές δολοπλοκίες έχουν αντικαταστήσει τις πολιτικές αρχές, σταδιακά καταργείται η δημοκρατία, τα θεσμικά όργανα λειτουργούν με βάση τα συμφέροντα της εξουσίας του χρήματος, ο πολυκερματισμός του πολιτικού συστήματος στην πράξη διχοτομεί την ύπαρξή μας για να επωφεληθεί άμεσα ή έμμεσα μια μικρή πολιτική μειονότητα, κ.α.
Από την άλλη πλευρά

Τρίτη, Μαρτίου 6

Η επιστροφή στην δραχμή θα έρθει ως μονόδρομος.


Είναι γνωστό ότι μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου και την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» στην ανατολική Ευρώπη άρχισε να δημιουργείται μια ολοένα και περισσότερο χωρίς σύνορα και σημαντικά αλληλοεξαρτώμενη παγκόσμια οικονομία προσανατολισμένη στην (ανεξέλεγκτη) αγορά και στην συρρίκνωση του ρόλου του κράτους στην οικονομία.
Στο νέο πλαίσιο κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση και την λειτουργία της οικονομίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, απέκτησαν τα  χρηματοοικονομικά -  τραπεζικά λόμπι  και  οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που εν το μεταξύ μετέφεραν το σύνολο των δραστηριοτήτων τους στις αναπτυσσόμενες χώρες λόγω της εκεί χαμηλής φορολόγησης και του ιδιαίτερα φθηνού εργατικού δυναμικού.
Σημαντικό ρόλο για την εν λόγω μετάβαση διαδραμάτισε η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας που εκμηδένισε τις αποστάσεις και δημιούργησε μία νέα κουλτούρα στην επικοινωνία, ο πλανήτης έγινε ένα απρόβλεπτο και σχεδόν ανεξέλεγκτο «παγκόσμιο χωριό» με τις χρηματοοικονομικές ροές και τις ροές ανθρώπων να αυξάνονται σε βαθμό πρωτόγνωρο.
Οι εξελίξεις στην οικονομία και η βασιζόμενη στην αύξηση των εξαγωγών ανάπτυξη εκ των πραγμάτων άλλαξε τον οικονομικό χάρτη, έτσι,

Δευτέρα, Μαρτίου 5

Μπάχαλο το ελαιοκομικό Μητρώο


Είναι γνωστό ότι το σύστημα διαχείρισης του Ελαιοκομικού Μητρώου έχει σαν σκοπό την καταγραφή και την διαχείριση των ελαιοπαραγωγικών πόρων που υπάρχουν και λειτουργούν αυτήν την στιγμή στον Ελλαδικό χώρο καθώς και τον υπολογισμό της οικονομικής ενίσχυσης στην παραγωγή ελαιολάδου. Η καλλιεργούμενη έκταση με ελαιόδενδρα χαρτογραφημένη και κωδικοποιημένη από την αρμόδια υπηρεσία κατοχυρώνει τα Ελαιοτεμάχια που κατέχει κάθε Ελαιοπαραγωγός από τις αντίστοιχες δηλώσεις καλλιέργειας.
Τα μητρώα είναι σημαντικά εργαλεία που δίνουν κατευθυντήρια γραμμή σε ένα πλήθος ζητημάτων που αφορούν την έλαιο -καλλιέργεια .
Η κατάσταση όμως του Ελαιοκομικού Μητρώου είναι πέρα από κάθε προσδοκία, αν και

Κυριακή, Μαρτίου 4

Πραγματικότητες


  • To μέχρι στιγμής χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στην ανταλλαγή ομολόγων και η υστέρηση των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 εξαιτίας του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης (περίπου κατά -9.3% σε ετήσια βάση σε πραγματικές τιμές) είναι 2 βασικά στοιχεία- δείγμα που φανερώνουν την τροπή που θα πάρουν οι εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.
  • Σύμφωνα με έρευνα της Trendscope για λογαριασμό του Travel Industry Club η ζήτηση στο ελληνικό τουριστικό προϊόν έχει σημαντική πτώση. Η βασική εκτίμηση είναι ότι η κατάσταση στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες δεν είναι προβλέψιμη.


  • Αν τελικά το κούρεμα του χρέους δεν πραγματοποιηθεί η εκλογή του νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ θα αναβληθεί;


  • Υπέρ συγκατοίκησης ΠαΣοΚ-ΝΔ και μετά τις εκλογές     τάσσονται με συνεντεύξεις στο «Βήμα» Δημήτρης Αβραμόπουλος και Θεόδωρος Πάγκαλος. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως η ΝΔ "έχει τις πόρτες της ανοιχτές, να δεχτεί όλους όσοι αποδέχονται, ενστερνίζονται και συνυπογράφουν το αξιακό και προγραμματικό της πλαίσιο". Αν το προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ είναι όσα υποστηρίζει ο κ. Αβραμόπουλος δλδη να συνεχίσουν να “κυβερνούν” την Ελλάδα οι πολιτικοί δεινόσαυροι που παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στην τρόικα, μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε αλλού για τη λύση... σε άλλες χώρες θα μετοικίσουμε ομαδικώς για να γλυτώσουμε απο την πορεία σύγκρουσης με προορισμό την αυτοκαταστροφή. 


Παρασκευή, Μαρτίου 2

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος από τους ολυμπιακούς αγώνες



Είναι σε όλους μας γνωστό ότι οι ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια αθλητική διοργάνωση που έλκει την καταγωγής της στην αρχαιότητα και συγκεκριμένα στην Ολυμπία. Οι πρώτοι σύγχρονοι ολυμπιακοί αγώνες διεξήχθησαν στην Αθήνα το 1896 έπειτα από πρόταση του Γάλλου Πιέρ ντε Κουμπερτέν, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και πρώτος πρόεδρος της διεθνής ολυμπιακής επιτροπής που συστήθηκε για να οργανώσει την διεξαγωγή των αγώνων ήταν ο Έλληνας Δ. Βικέλας ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς επίσης στο να τελεστούν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες των νεότερων χρόνων στην Αθήνα.
Εκείνη την εποχή,